Три пъти повече училища на електронни дневници

Чрез приложение на телефона родителите могат да следят електронния дневник в реално време. Една от опциите е да получават известия, ако детето им получи отсъствие.

Два до три пъти повече от досегашните 50 се очаква да станат училищата, които ще минат изцяло на електронни дневници. Това съобщи за „Труд” директорът на 51 СУ в София Асен Александров. Преди месец Министерството на образованието и науката обяви, че ще финансира всички, които желаят да ползват нововъведението през новата учебна година. За специализирания софтуер МОН е заложило близо 2 млн. лв.

„Едната причина е, че колегите видяха добрите примери, второ - самите електронни дневници се развиха и трето - министерството отпусна програма за финансирането на дневниците”, посочи той.

„Който и родител да попитате, ще ви каже, че електронният дневник го облекчава страхотно. В него може да се качи много повече информация. За миналата година, при 1200 ученика, имаме качени около 120 000 отзива и над 100 000 оценки, тоест средно на ученик по 100 оценки и 120 отзива. Те могат да бъдат похвали или забележки”, разказа директорът на 51 СУ.

Проучване в училището показва, че 80% от родители гледат електронния дневник през приложение на телефона си, където получават известия в реално време. „Така намаляха много отсъствията в гимназиален етап”, уточни Александров.

Коментари

Задължително поле