Трудови договори за бъдещи медсестри, докато следват

Снимка: Архив

Бъдещи медсестри, ще могат да работят в УМБАЛ Бургас, докато следват. Те ще бъдат назначавани на трудов договор като болногледачи и ще упражняват професията под надзора на квалифицирана медицинска сестра. Това съобщиха от здравното заведение.

Съветът на директорите на болницата е взеб решение да създаде програма, която едновременно да реши два проблема – да даде възможност на бъдещите медицински сестри да облекчат финансово следването си и да запълни липсващите сестрински бройки. Както е известно, медицинските сестри не достигат в цялата страна и продължават да работят и след като се пенсионират.

градове.

„От това ще спечелят и пациентите, защото за всички дейности по обгрижване, за което сега медицинските ни сестри нямат време, ще отговарят болногледачите. Ще се съобразим изцяло с учебния график на студентите“, обясни директорът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.

Задачите на болногледачите включват помощ при хранене, обличане, физическо придвижване и упражнения, приемане на лекарства, преобличане, транспортиране с инвалидни колички или подвижни легла, наблюдения на състоянието, реакциите и поведението на пациентите, информиране на медицинските специалисти за възникналите проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България