Тръмп във Флорида: Чувствам се толкова силен

Доналд Тръмп хвърля предпазна маска от трибуната на митинга в Санфорд, щата Флорида.

Закани се да целуне всички в публиката

10 млн. американ­ци вече дали гласа си за президент

Доналд Тръмп проведе първия си предизборен митинг след преболедуването от COVID-19 - в Санфорд, Флорида, който е един от ключовите за спечелването на президентските избори щати, предаде Ройтерс.

“Минах през това (коронавируса). Казват, че съм с имунитет. Чувствам се толкова силен”, обяви президентът пред събралите се негови привърженици. И се закани да ги разцелува всичките: “Ще целуна всеки в публиката. Ще целуна всички красиви жени, ще ви дам голяма сочна целувка”.

В продължилата час реч Тръмп каза, че блокадите заради коронавируса са причинили огромни щети на икономиката и са били твърде драстични. “Рисковано е, но трябва да излезете навън”, посочи той, а публиката му отвърна с викове “Обичаме Ви”.

Митингът във Флорида е първият от общо 6, които Тръмп планира да проведе тази седмица. Междувременно лекарят му Шон Конли посочи, че президентът е дал няколко отрицателни теста за COVID-19.

Данни на Проекта избори в САЩ на университета във Флорида показват, че до момента близо 10,4 млн. американци са дали вота си за президент чрез гласуване по пощата.

Коментари

Задължително поле