Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп ограничава постъпването на транссексуални в армията.

Белият дом заяви, че „транссексуални лица с история или с диагноза за полова дисфория, която може да изисква значително медицинско лечение, включително хирургическа интервенция, са лишени от военна служба, освен при определени ограничени обстоятелства", съобщава CNN.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс заяви в изявление, че новата политика е „разработена чрез задълбочено проучване на висши униформени и цивилни лидери, включително военни ветерани", под ръководството на министъра на отбраната Джеймс Матис.

Според доклад на Пентагона за политиката изключенията от забраната са за хора, които са били „стабилни за 36 последователни месеца в биологичния си пол преди присъединяването" към армията, служители, които „не изискват промяна на пола" и войници, които са започнали служба по време на администрацията на Барак Обама.

„Тази нова политика ще позволи на военните да прилагат утвърдени норми за психическо и физическо здраве - включително по отношение на употребата на медикаменти - еднакво за всички, които искат да се присъединят и да се борят за най-добрата военна сила“, увери Сандърс.

Коментари

Задължително поле