Тръмп помилва пуйките Грахче и Морков

Президентът на САЩ Доналд Тръмп спази традицията на Деня на благодарността и помилва две пуйки, спасявайки ги от трапезата на този американски празник.

Тръмп обаче шеговито предупреди, че макар и пуйките, наречени Грахче и Морков, да са в безопасност до края на живота си, може да им се наложи да отговарят пред демократите, които от януари ще имат мнозинство в новия състав на Камарата на представителите и обещават да разследват действията и търговските контакти на президента републиканец.

Белият дом организира състезание онлайн, за да се определи коя от двете пуйки да бъде помилвана. Тръмп обяви, че късметлийката е пуйката Грахче.

"Това бяха честни избори. За жалост Морков отказа да признае поражението си и настоя за повторно преброяване на гласовете и все още сме в спор с Морков. Трябва обаче за съжаление да ти кажа, Морков, че резултатът не се е променил. Жалко за Морков", пошегува се Тръмп.

Той в крайна сметка помилва и двете пуйки, които заминават за Политехническия университет на Вирджиния, където за тях ще се грижат студенти по птицевъдство и ветеринарна медицина.

"Предупредих ги, че има вероятност демократите от Камарата на представителите да им пратят призовки. За жалост не мога да ви гарантирам, че помилванията няма да бъдат блокирани от съда в Сан Франциско", добави Тръмп, имайки предвид Федералния съд, който е отменил някои от решенията му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка