Тръмп провокира демократите преди вота в Ню Хемпшир

Привърженици на Доналд Тръмп го посрещнаха с бурни овации на митинга в Манчестър, Ню Хемпшир.

Оспорваният щат гласува за претенденти за Белия дом

Подигра се с опита да бъде отстранен с импийчмънт

Президентът Доналд Тръмп провокира опонентите си от Демократическата партия преди първичните избори в Ню Хемпшир, като проведе предизборен митинг в ключовия щат, часове преди вота там, предаде АП.

Гласуването, на което демократите трябва да определят предпочитанията си за кандидат на партията им, който да се изправи срещу Тръмп на президентските избори през ноември, е късно днес българско време. В Ню Хемпшир (един от т.нар. оспорвани щати в президентските битки) бе вторият първичен вот за кандидати за Белия дом. На първия - в Айова преди седмица, най-много подкрепа сред демократите изненадващо събра Пийт Бутиджидж, а втори се класира Бърни Сандърс, като един от фаворитите - бившият вицепрезидент Джо Байдън, остана едва четвърти.

В Айова републиканците безапелационно подкрепиха Тръмп.

На митинга в Манчестър, Ню Хемпшир, Тръмп припомни икономическите успехи на управлението му и същевременно отправи саркастични подигравки към демократите за неуспешния опит да го отстранят от поста. Миналата сряда US Сенатът оправда президента и по двете обвинения в процеса по импийчмънт.

„Ще спечелим съкрушителна победа в Ню Хемпшир“, отсече Тръмп пред събралите се негови привърженици.

През 2016 г. в този щат той постигна първата си победа на първични избори, но на самия вот за президент загуби с минимална разлика от Хилари Клинтън.

Коментари

Задължително поле