Тръмп: Трябва да правим бизнес с Русия, а не да я тласкаме към Китай

САЩ би трябвало да се опитат да изградят отношения с Русия, вместо да я тласкат все по-близо до Китай. Това заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп за американския телевизионен канал FOX News.

„Да си в добри отношения с руския президент Владимир Путин е страхотно. Трябва да правим бизнес с Русия, да се разбираме с нея, вместо да я тласкаме към Китай“, заяви Тръмп. Той добави, че в момента „Русия и Китай набират сила заедно и съвместно“.

На 15 април настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън подписа указ за въвеждането на санкции срещу Русия. Вашингтон забрани на американските компании директно да купуват дългови ценни книжа, емитирани от Централната банка, Националния фонд за благосъстояние или Министерството на финансите на Руската федерация. 16 организации и 16 физически лица бяха санкционирани за връзки с намесата на Москва в американските избори, а осем граждани и юридически лица - за работа в Крим. Също така от Вашингтон ще бъдат изгонени 10 дипломати, които САЩ считат за представители на руските разузнавателни служби.

Според Тръмп последните събития потвърждават, че публикациите в американските медии за предполагаемата готовност на Руската федерация да изплаща възнаграждения на бойци в Афганистан за убийствата на американски войници са лъжа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка