Туристи в Египет искат мобилна секция на летището

Туристи от чартър, които в момента са на почивка са изпратили запитване до ЦИК и РЗИ с искане да им бъде осигурена мобилна секция при кацане на полета им от Хургада на летище София. Засега обаче институциите не са се произнесли дали ще им осигурят възможност да дадат своя вот за избраната от тях политическа сила.

"При записване на ваканцията трябваше да пътуваме първоначално седмица по-рано, а в впоследствие да кацнем на 3-ти и да имаме възможност да гласуваме", обясниха за „Труд“ туристи, пожелали да останат анонимни.

Заради обявената задължителна карантина от 10 дни след пристигане, тъй като Египет се намира на континента Африка, голяма част от туристите са се отказали от пътуване, датите са променяни многократно и сега пътешествениците кацат малко преди края на изборни ден в столицата. Част от тях обаче са от провинцията и дори карантината да отпадне, за което има индикации, предвид водени разговори между здравното министерство и туроператори, почиващите в Хургада няма да имат възможност да гласуват.

"Държавата възпрепятства ваканцията ни заради здравни изисквания, това е в реда на нещата", обясниха за „Труд“ почиващи. Според тях обаче трябва сега същата тази държава да им осигури правото да подадат своя вот и да участват в изборите като пълноправни граждани, обясниха туристите.

Те са категорични, че в хотелите в Египет се взимат всички мерки за запазване на здравето на туристите. Освен българи в египетските курроти, сред почиващите са и руски туристи.   

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България