Туроператори искат да разрешат и автобусните екскурзии

Представители на Бургаската регионална туристическа камара и Национално сдружение „Случен превоз“  настояват да се разрешат автобусните екскурзии. Те са изпратили писмо с искането си до туристическото, здравното и транспортното министерство.

Организациите питат дали са разрешени чартърните пътувания в чужбина. Според Закона за туризма пакетно пътуване е това, при което се предлагат две или повече туристически услуги на обща цена. Ако самолетният билет, настаняването и всички допълнителни услуги имат отделни цени и туристът си избира какво да ползва от офертата, като плаща за всяко поотделно, тогава реално се осъществява индивидуално пътуване, което не противоречи на издадената от здравния министър Костадин Ангелов заповед. Стига ваканцията до Занзибар или друга чужда дестинация да не се реклимари като пакет, а като отделни услуги.

От организациите питат и дали са разрешени еднодневните екскурзии в страната, които „според Закона за туризма не са организирани мероприятия“. Според представителите на бизнеса заради липса на ясни законови правила в момента нетуристически организации организират походи в планината, а на туроператорите е забранено да предлагат такива. От организациите настояват да се разрешат автобусните екскурзии от 1 март при ясно разписани правила. 

Коментари

Задължително поле