Турската полиция е напуснала саудитското консулство рано сутринта

Снимки: Денислав Стойчев

Турската полиция е напуснала саудитското консулство рано сутринта, предава AFP.

Екип от следователи и прокурори на турската полиция напусна саудитското консулство в Истанбул след провеждане на безпрецедентно осемчасово претърсване през нощта, договорено след изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги.

Турският екип, който проведе разследването заедно със саудитска делегация, се върна в своите превозни средства и напусна помещенията, съобщи кореспондентът на агенцията.

„Те взеха проби, включително от почвата от градината на консулството, които бяха натоварени в микробуси, съобщи официален представител.

Саудитска Арабия се бе съгласила с претърсването на фона на възмущението в целия свят, което продължава вече около две седмици след изчезването на Хашоги, който влезе в сградата на 2 октомври, за да подготви документите за брак и никога не излезе. Консулството е дипломатическа територия на Саудитска Арабия.

Търсенето беше проведено, след като някои американски медии заявиха, че Саудитска Арабия обмисля признанието, че Хашоги е починал по време на разпит, който се е „объркал“. Кралството досега настояваше, че журналистът е напуснал консулството невредим.

Коментари

Задължително поле