Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Турция обвини в убийството на рибар наши граничари

Снимка: Архив

В Районния съд в Бургас, бившият граничен полицай Михаил Цонков и тримата действащи служители на МВР Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов получиха обвинителен акт, който им бе връчен в изпълнение на съдебна поръчка от Турция. Четиримата са обвинени в убийството на турския рибар Ялчин, като делото се води в Тежкия наказателен съд в Кърклареле.
“Имате седемдневен срок да се запознаете с обвиненията и да решите дали ще давате обяснения.” Това каза в съдебната зала на четиримата българи районният съдия Георги Иванов. След това обвинителният акт ще бъде изпратен в Министерството на правосъдието и после в Турция.

Пред съдебната палата в Бургас се състоя протестен митинг, в подкрепа на Михаил Цонков и колегите му. “Мишо герой!”, развълнувано скандираха събраните хора, щом той излезе от съда.
На 17 април 2008 г., наши гранични полицаи засекли турски бракониери да ловят калкан. Бракониерите не се подчинили на нашите граничари, които им указали да спрат, после започнал ръкопашен бой. От служебното оръжие на граничен полицай Михаил Цонков е произведен изстрел, който се оказал фатален за един от турците- Ерджан Ялчън, починал на път за бургаската болница. Тогава Военна прокуратура повдига обвинение срещу Михаил Цонков.
Делото срещу него беше прекратено, последва обжалване и Военният апелативен съд потвърди прекратяването

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. граничния полицай да охранява границата ли е назначен? Как я охранява-с кол,лък или носи оръжие?Това оръжие да плаши патките ли е или да го използва?Защо му е повдигнато обвинение,задето си изпълнява служ.задължения?Това е държавата в България,защитава всички други не и нашите граждани,особенно,ако са по служба.Законите ги промениха новите демократи(плюнки)дето нямат представа за какво става въпрос,и за армията е така и за полицията!Трябва да охраняваш,но без оръжието,с голи ръце.Такава тъпотия няма никъде,ама политиците само и само да ги потупат по дупето в ЕС са готови на всичко!Няма толкоз прости и некадърни народни представители никъде,само тук.Боклуци.Същите тез смешници по тв обясняват как искат власт,жалки

  2. Kой ще ми обясни как е възможно една държава да обвини някого, който не е неин гражданин за деяние, извършено на територията на друга държава? Още повече, че този гражданин вече е оправдан за същото деяние.

  3. де е евроатлантикът плевнелиев да се разбере с партнера си ердоган?!

  4. Де си, бе бaт’бoko??? Нали все разправяш наляво и надясно колко добре се разбираш с Ердоган??? Нали му ходи на гости в частната му вила (не коментирам какво сте правили там и кой е бил отзад)!!!!! Айде, намесвай се!!!!!!!!

Отговорете