Търсят пари за КПП към Сърбия в област Монтана

Депутатите от ГЕРБ в област Монтана ще предложат в бюджета за 2019 г. да бъдат предвидени средства за предпроектни проучвания и изготвяне на проект за строеж на КПП на българо-сръбската граница над село Дива Слатина, съобщи народният представител Дилян Димитров.

Според експерти за проучване и проектиране на инфраструктурата ще се необходими около 300 000 лева, а за изграждането на сегашния 13 км горски път на българска територия до границата и сгради ще трябват между 8 и 10 млн. лева. От сръбска страна срещу Дива Слатина е село Пуста Йеловица, а на двадесетина километра се намира град Пирот.

Изграждането на пункт в местността „Каца камък” на западната граница е дългогодишна мечта на хората от двете страни на браздата. Транспортната връзка ще улесни туристическите и бизнесконтакти и ще даде възможност за раздвижване на икономика в двата региона, които са сред най-бедните и в България, и в Сърбия. Темата за КПП „Каца камък” вече е обсъждана с представители на държавната власт у нас, сръбски дипломати и представители на Европейската комисия в България, каза областният управител на Монтана Росен Белчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България