На 14 декември 2018 да почерпят

Терористът от Страсбург е застрелян от полицията Укривал се е в склад на 4 км от Коледния базар

Емигрантката Роси е втората жена-финалист във „Фермата“

​Френското правителство оцеля при вот на недоверие

Турция извърши въздушни удари срещу бази на терористи в Северен Ирак

Нападение с хладно оръжие в столичния квартал „Христо Ботев“, ранени са три жени и дете Извършителят е 24-годишен мъж

ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Убийствен майтап в училищата

Прави са тези, които казват, че живеем в смешна държава. Но само донякъде. Защото рано или късно, ако има достатъчно време, всяка комедия в България се превръща в трагедия.

Искате доказателство? Ето едно от вчера.

След смъртта на 11-годишната Габи, която стана жертва на нарасналата 3 пъти у нас ученическа агресия, се разбра, че училищната медсестра не е била в кабинета си, но и да е била, не е могла да помогне на детето. Съгласно Наредбата за здравните кабинети в учебните заведения „медицинските лица“, назначени там, не стига, че работят само по 4 часа, но и нямат право да лекуват децата – нито да им изписват лекарства, нито да правят манипулации, нито да издават направления и медицински книжа.

А за какво са пратени ли? Питайте законодателя. Може да е решил да се помайтапи…

Тоя майтап колко ли майки е разплакал?

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. В този случай вината е на заспалата учителка стига сте извъртали нещата в грешната посока има агресия има нанесен удар веднага е трябвала да заведе детето на лекар. а за прикрие собствената си некадърност изчаква изчаква патката докатао се случи най лошото. На кого е човек тази некадърна патка та всички усилия са насочени не към нея като основен виновник а към медиците след като е бездушно чкалао бедното дете де се превърне в труп и след това да обвиняват лекарите. Колко часа са изминали от инцидента и защо патката учителка не е сигнализирала на 112 а та директора та медиците та незнам какво си глупости врътки. кой са родители на детето престъпник сигурно пак от важните птици в България та даже не им казват имената. Срамна работа години наред България е ръководена от министър председател заради чиито действия Държавата е осъдена в ЕСПЧ срам и позор и резултатите са налице и в подрастващото поколение. Промяна е нужна!!!

  2. В този случай вината е на заспалата учителка стига сте извъртали нещата в грешната посока има агресия има нанесен удар веднага е трябвалo да заведе детето на лекар или да се обади на 112. За прикрие собствената си некадърност изчаква и изчаква патката докато се случи най лошото. На кого е човек тази некадърна патка учителка та всички усилия са насочени не към нея като основен виновник а към медиците след като бездушно е чакала бедното дете де се превърне в труп и след това да обвиняват лекарите. Колко часа са изминали от инцидента и защо патката учителка не е сигнализирала на 112. И сега та директора, та медиците та незнам какво си глупости врътки. Кой са родители на детето престъпник сигурно пак от важните птици в България та даже не им казват имената. Срамна работа години наред България е ръководена от министър председател заради чиито действия Държавата е осъдена в ЕСПЧ срам и позор и резултатите са налице и в подрастващото поколение. Промяна е нужна!!! Нови хора чисти и необвързани по никакъв начин с тези мизерни и некадърници който съсипаха всичко .

  3. Заради ТРИ пъти нарасналата агресия на учениците Б.Борисов ще увеличава ДВА пъти заплатите на учителите.

  4. Абе вие имате ли деца, като се скарат опитвали ли сте да ги умирявате? Малките – към 12-15г. са хем малки, хем силни и като се затичат и заудрят стават неуправляеми! Както казваше баба ми – „Господ ги пази“, защото е много трудно да се озаптят. А и вижте какви са филмите, които гледат – само насилие, куг-фу, карате и т.н. Е, какво очаквате?

  5. Аре Божко, защо непрекъснато изкривяваш истината. При бай Тоша или тато можеше да се биехме, но не така жестоко и не така често. Тук там имаше сбивания за дребни неща, но такива жестоки ритания, ръгания с ножове..Та то беше немислимо. Имахме огромно уважение към човешкия живот. Верно е, че сегашните филми са на изключително ниско ниво, Тогава такива филми беше немислимо да се прожектират. Да, и кои са родителите на агресивното дете? Защо е държано между децата, а не е заведено на лекар. Детето има ли някакви, макар и леки, психични отклонения? Какво е виждало в къщи, в смисъл взаимоотношения в семейството? Явно са виновни възрастните, родителите му, учителите, обществото. Жалко за Габи:( Едно отгледано дете на 11 год така нелепо да си замине от този свят:(

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.