Увеличението на данъка за автомобилите в Стара Загора ще бъде минимално

През януари предстои да бъде приет новият размер на данъка за автомобилите в Стара Загора, който ще бъде един от най-ниските в страната. Налозите за сградите и битовите отпадъци се запазват. Те не са променяни от 2012 г., съобщи кметът Живко Тодоров на последната си за годината среща с журналисти.

Община Стара Загора спечели проект за подмяна на канализационната и водоснабдителна мрежа в кв. „Самара 1”. Той е на стойност 5,2 млн. лева и се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Дейностите по разширението на парк „Артилерийски” ще приключат в края на май. За тях са осигурени 4,5 млн. лева. 3 млн. лева са предоставени от правителството, а останалите 1,5 млн. лева ще бъдат заложени в бюджета на Общината за 2019 г. През следващата година ще се реализира проектът за модернизиране на Руския пазар, ремонт на Летния театър, търси се финансиране за обновяване на Станционната градина.

Държавата осигури 400 000 лева за ремонт на общински пътища в селата, добави Живко Тодоров.

Предстои откриване на Музей „Литературна Стара Загора”. Общината ще започне процедура на обявяване на къщата на Веселин Ханчев за паметник на културата от местно значение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони