Министерски съвет пусна официален сайт за борба с коронавируса Ще предоставя официална информация за всички предприети мерки и дейности

Харви Уайнстийн вече няма симптоми на Covid-19

Дават по една минимална работна заплата и осигуровки за свободния сектор в културата

Вицепремиерът Каракачанов предлага забрана за внос на чужди земеделски продукти в сезона до изчерпване на българските

Какво прави българинът, като му кажат “не излизай”?

Бой в домашния арест Веруюто „Бие ме, защото ме обича“ се възражда в здравната криза

Борис Джонсън остава в болница

61-годишна жена е с коронавирус в болницата в Горна Оряховица От общо петима заболели, трима вече са здрави

Тръмп, Путин и крал Салман обсъдиха стабилизиране на търговията с петрол

Д-р Симидчиев: Алергичният ринит може да бъде сгрешен с вирусна инфекция

Катастрофа ограничава движението на магистрала „Тракия“

13 нови случая на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 624 (ВИДЕО) Чака се пробата на починал мъж в Александровска болница, каза ген. Мутафчийски

Днес е Разпети петък за католиците

Две бременни жени починаха от коронавирус в Мексико

Над 1 600 000 са потвърдените случаи на COVID-19 по света, жертвите на заболяването са близо 94 хиляди

Удостояват американски предприемач и фолклорен ансамбъл „Българче“ с наградата „Велико Търново“

Детско-юношеския фолклорен ансамбъл /ДЮФА/ „Българче” и американският предприемач Едмънд Бек са тазгодишните носители на наградата „Велико Търново”. За това гласуваха със свое специално решение членовете на специализираната комисия, която разглежда номинациите за наградата. Призът се връчва ежегодно по повод празника на старопрестолния град- 22 март.

begЗа наградата „Велико Търново”, ансамбъл „Българче” е бил предложен от Регионалната библиотека „П.Р. Славейков” и от началника на РУО инж. Розалия Личева. През тази година ансамбълът навършва 50 години от своето основаване. За този период във формацията са се обучавали над 3000 деца и ученици от общината. Те са били възпитавани в дух на опазване, съхраняване и популяризиране на българското фолклорно наследство, се посочва в мотивите за предложението. Формацията е създадена през 1968 година от Михаил Дюлгеров и се е утвърдила като школа на българската народна музика, песни, танци и родолюбие. Над 2500 са концертите, които младите музиканти и танцьори са изнесли в страната и в чужбина.

Едмънд Стерлинг Бег пък е бил номиниран от Народно читалище „Надежда-1869” и от инициативна група в състав арх. Иван Чолаков, арх. Румяна Брайнова, арх. Николай Георгиев, арх. Цветан Радев и инж. Стела Кирова. Едмънд Бек е роден на 23 юли 1934 в Тексас, САЩ. През 2005 година посещава Велико Търново . Впечатлен от историческото наследство на старата столица, решава да инвестира в обекти, които да реставрира в старата част на града. Днес той е собственик на хана „Хаджи Николи”, хотелът „Цар Борис”, Йоновия хан, сгради, намиращи се на улица „Стамболов” и на Самоводската чаршия, които са в различна степен на възстановяване и подготовка за реставрация. Комисията от девет души, с председател заместник – кмета Ганчо Карабаджаков, определи носителите на наградата на закрито заседание с тайно гласуване.След резултата от гласуването е взето решение да бъдат присъдени две награди – колективна и индивидуална. Комисията е сформирана със заповед на кмета Даниел Панов. Номинациите ще бъдат предложени за гласуване на тържествената сесия на Общинския съвет на 22 март – празникът на Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.