Украинец и италианец рекордьори по скорост в Шумен

Шофьор зад волана на "Тойота Авенсис" с украинска регистрация е рекордьорът по скорост в Шуменско през юли - той е вдигнал 172 км при ограничение от 60 км. Нарушението е засечено на 22 юли сутринта в 05,52 часа от стационарната камера на 7-ми километър край града, съобщават от полицията. Украинската кола се е движила в посока към Русе. Друго возило с италианска регистрация е профучало край същата камера със 156 км/час. Трети в класацията е нашенец от Русе, който е удвоил допустимата скорост зад волана на "Мерцедес Е200".

Установените нарушения за скорост за месеца са 360. На собствениците на засечените коли са изпратени електронни фишове с глоби.

По пътищата в Шуменско са през юли са установени 88 неправоспособни водачи, други 78 са шофирали без сключена застраховка "Гражданска отговорност", 12 пък са изловени да карат и говорили по мобилен телефон.

88 пътни произшествия са станали в Шуменско. Месецът държи рекорс по загинали - 5-ма са намерили смъртта си на пътя, други девет са били ранени.

Коментари

Задължително поле