Украинското посолство иска улици, именувани на видни българи, да се прекръстят на "Украйна"

Пиар на Костов внесе предложението в Столична община

Посолството на Украйна у нас предложи знакови улици в три града, на които се намират дипломатически сгради на Русия, да бъдат преименувани в знак за подкрепа на България към Киев.

От вчера посолството призовава българите да подпишат петиция за преименуване на четири улици, на които се намират руското посолство и консулства в София, Русе и Варна.

https://www.facebook.com/ukr.embassy.bg/posts/291031636513753

Предложенията са част от улицата, кръстена на видния художник Никола Мирчев - там е сградата на руското консулство в София - да смени името си на “Героите на Украйна”.

Столичният булевард, носещ името на изтъкнатия български премиер Драган Цанков, да се казва бул. “Украйна”. На него е адресът на руското посолство в София.

Русенската ул. “Ниш”, където се намира сградата на руското консулство, да бъде прекръстена на ул. “Героите на Украйна”, а част от ул. “Македония” във Варна, където е руското консулство, на ул. “Украйна”.

Журналистът Найо Тицин, пиар на ДСБ, докато партията се ръководеше от Иван Костов, изготви и внесе в Столичния общински съвет писмо за смяната на имената.

https://www.facebook.com/nayo.titzin/posts/10226385469798559
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България