Украйна и Великобритания проведоха морски учения в Черно море

Снимка: Архив

Украинският ракетен катер „Прилуки“ и разузнавателният кораб на британския флот HMS Echo H87 проведоха съвместни упражнения от типа PASSEX в Черно море. Това се съобщава от пресслужбата на Военноморските сили на въоръжените сили на Украйна, предава TACC.

„По време на съвместното обучение украинският ракетен катер и британският кораб изпълниха тактически задачи за маневриране, учения за противовъздушна отбрана и също така проведоха комуникационно обучение в съответствие със стандартите на НАТО", се казва в съобщението, публикувано в социалната мрежа „Фейсбук“.

Освен това, както отбелязват пресслужбата, в ученията е участвал и хеликоптер на военноморската авиационна бригада. „По-специално, многоцелеви хеликоптер М-14 изпълнява задачата да следи ситуацията в зоната на учението", става ясно още от текста.

Британският разузнавателен кораб HMS Echo H87 пристигна в Одеса на 6 май 2019 г. На същата дата кораби на Украйна взеха участие за първи път в упражненията тип PASSEX в Черно море. След това екипажът на малка бронирана артилерийска лодка на Вишгородското военноморско подразделение на въоръжените сили на Украйна, заедно с фрегата „Барбарос" и ракетния катер „Марти" на турския флот изпълниха тактически маневриращи задачи и проведоха учения за комуникация в съответствие със стандартите на НАТО.

Коментари

Задължително поле