Унгария обяви, че ще продължи да блокира интеграцията на Украйна в НАТО

Правителството на Унгария ще продължи да блокира опитите на украинските власти да се интегрират в НАТО заради нарушения на правата на националните малцинства. Това се казва в публикувано в сряда заявление от официалния представител на Министерството на външните работи на Унгария Тамаша Менцера във връзка с провежданата в Брюксел среща на върха на НАТО, на която бе поканен украинският президент Петро Порошенко, съобщи ТАСС.

„Позицията на Унгария по отношение на Украйна не се е променила“, се казва в заявлението. Докато украинските власти продължават да притесняват етническите малцинства и не възстановят правата, от които са ги лишили по-рано, правителството на Унгария ще продължи да блокира стремежите на Украйна да се интегрира в евроатлантическите структури, поясни представителят на унгарското МВнР.

„Унгарското правителство също няма да дава съгласие за провеждането на срещи на високо ниво между Украйна и НАТО и ще налага вето на съвместните двустранни заявления на НАТО и Укртайна“, добави Менцер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа