Унгарският „Види“ остана без фенове

Ултраси зачеркнаха "Види", съперник на "Лудогорец" в Шампионската лига. Унгарският тим промени името си през лятото, а това доведе до брожение между феновете. Организираните привърженици искаха клубът да продължи да носи името "Видеотон". Спонсорски договор обаче прекръсти тима.

"Бойкот на всичко около този отбор, който не е нашият - категорични са от най-голямата фенска групировка на тима "РБД Ултрас". - Ние не можем да подкрепяме друг тим, за нас има само "Видеотон"."

Марко Николич, треньорът на "Види", се помоли на ултрасите да размислят за предстоящия реванш срещу "Лудогорец" от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

"Заслужаваме подкрепа и се надявам тези фенове да се върнат за двубоя с "Лудогорец" - каза наставникът. - Сега по трибуните има малко хора, семейства и деца. Те също ни помагат, но играчите ще играят по-добре ако зад нас стоят повече привърженици."

"Види" и "Лудогорец" направиха 1:1 в срещи за първенство преди решаващия сблъсък в евротурнирите. Унгарците не успяха да победят гостуващия "Пакси" пред около хиляда души на своя стадион.

"Беше много тихо, всички ни чуваха какво си говорим на терена", оплака се Адам Ковачик, вратар на "Види".

Тимът от Разград също взе само точка при гостуване в Стара Загора. Марселиньо изведе "Лудогорец", но Мартин Райнов изравни за "Берое".

"Мачът бе много интензивен и динамичен - каза Пауло Аутори, треньор на "орлите". - За първи път виждам такъв двубой в България."

Реваншът между „Види“ и „Лудогорец“ е в сряда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят