Унищожиха 1300 мастербокса контрабандни цигари

1300 мастербокса цигари са унищожени под контрола на митнически и полицейски служители, информираха от пресцентъра на Агенция "Митници".

При съвместна операция през месец юли миналата година, служители на Агенция „Митници" и ГДБОП извършиха проверка при въвеждането на територията на Европейския съюз през ГКПП „Капитан Андреево" на пратка, съдържаща 13 000 000 къса, съответно 1300 мастербокса цигари с марка „PRESIDENT GOLD".

Цигарите са превозвани в товарен автомобил с турски регистрационни номера. Съгласно представените документи, цигарите са изпратени от турско дружество за получател в Испания.

Предвид високата стойност на пратката, за която според действащите в България нормативни документи се дължат 3 386 000 лв. мито, акциз и ДДС и поради възникнали съмнения на база представените документи, че пратката ще бъде отклонена и реализирана контрабандно на европейския пазар, митническите служители оставят стоката под митнически надзор докато се извърши проверка на юридическите лица, участващи в сделката.

Предприети са всички процесуални действия с оглед изясняване на лицата, които имат отношение по веригата за доставка и с право да се разпореждат със стоката, но такива не се явиха и не бяха открити.

След изтичане на законоустановения срок и по искане на превозвача, на 23.02.2017 г. стоката беше унищожена под контрола на митнически и полицейски органи, като разходите по унищожаването са поети от превозвача.

Коментари

Задължително поле