Уринирането на капки е признак за проблем с простатата

Силен позив за уриниране, а в тоалетната невъзможност за изпразване на пикочния мехур и затруднена струя на урината. Това е сред характерните преживявания на мъжа с аденом на простатата в по-напреднал стадий. Алтернативите, които стоят пред него в близко бъдеще най-общо са 2: поставяне на катетър (специална гъвкава тръбичка, която преминава през пикочния канал до мехура и служи за евакуиране на събраната урина) или оперативно лечение за премахване на увеличената простатна тъкан.

Защо много мъже не оценяват тежестта на ситуацията и стигат до катетър? Дори при силно затруднена струя мъжът е с надеждата, че ситуацията е обратима. И чака... А всъщност - без намесата на специалист освен че е необратима, може да причини и допълнителни неприятности. Какво се случва? Урината се задържа в пикочния мехур като може да достигне сериозни количества. Това изключително натоварва организма, т.к. се създават условия за инфекции, образуване на камъни, разпъване на стените на пикочния мехур и увреждането му.

Тулиум лазер 200 вата е най-мощната и прецизна лазерна система у нас, която изпарява простатата напълно до капсулата й. Без значение от големината на жлезата. Като най-съвременна технология Тулиум 200 вата обединява възможностите на създените преди нея, надгражда ги и днес се възприема като максимално усъвършенствана. Проникването в тъканта е само 0,2 мм, което гарантира точност в работата на хирурга и безопасност за околните тъкани. Огромно предимство на Тулиум 200 вата пред останалите е и, че едновременно с изпаряването на простатата може да разбиват и камъни в пикочния мехур и уретрата.  След лазерната операция мъжът уринира без затруднения, със силна и бистра струя, а при постоянен катетър – се разделя с него окончателно.

През ЮЛИ в Лейзър Мед – София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА + ОЦЕНКА НА МЕХУРНАТА ФУНКЦИЯ.

Телефони за записвания:  02 4 760 760; моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

Коментари

Задължително поле