Успешно е оперирана жената, която пострада при катастрофа на "Хемус"

Кадър от БТВ

Екипът на д-р Асен Меджидиев оперира жената, която пострада във вчерашната катастрофа на АМ "Хемус". Интеревенцията на травмата на лицето е преминала успешно и пациентката се възстановява нормално. Това съобщиха от пресслужбата на "Пирогов".

Тя и още 2 жени и един мъж бяха транспортирани в Спешното отделие на болницата, където преминаха подробни прегледи изследвания. Раните на двете жени и мъжа бяха обработени, след което пациентите бяха освободени от лечебното заведение.

Тази сутрин лично министърът на здравеопазването г-н Кирил Ананиев дойде в "Пирогов", за да се запознае със състоянието на пациентката.

По време на брифинг изпълнителният директор на спешната университетска болница проф. Асен Балтов съобщи, че през почивните дни през "Пирогов" са преминали пострадалаи в 28 ПТП-та.

"Настанени за лечение са 8 пациенти – четирима в неврохирургия и четирима в травматология. Дежурствата бяха тежки през тези почивни дни. Преминали са повече от 2000 души, а са останали за лечение 400”, обясни директорът на „Пирогов” проф. Балтов.

Двамата с министър Ананиев апелираха хората да шофират внимателно.

Коментари

Задължително поле