Утре ни очаква дъжд, който по-късно ще премине в сняг

През следващото денонощие от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време. През нощта дъжд ще превали на отделни места, главно в крайните южни райони, а утре ще превалява на повече места в Южна България, а до вечерта и над Източна, над 1200-1500 м валежът ще е от сняг. Това съобщават от ХИМХ към БАН за "Фокус". Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно и силен. С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг. В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта: 4°-7°, а след това ще се понижават. В останалата част от страната дневните температури ще достигат 9°-11°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд ще има преди обяд в южните райони, а по-късно през деня и на север. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд и сняг ще има главно в следобедните часове, като с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще духа силен по високите и откритите части и бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Във вторник валежите от сняг ще продължат. Вятърът ще се ориентира от север, ще е умерен, временно силен, с него ще продължи да нахлува студен въздух. В следобедните часове от северозапад на югоизток валежите ще спират. В сряда вятърът ще отслабне. Ще има разкъсана облачност, без валежи. Студено за края на ноември с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 9° и минус 4°, максимални - между минус 3° и 2°. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад и отново ще се усили. Ще има променлива облачност, но вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще се повишат.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето