Ученик без шофьорска книжка хвърли 50 лева подкуп на полицай

Снимка: Архив

17-годишно момче, заловено от полицията да кара автомобил без шофьорска книжка, подхвърли 50 лева на униформен, за да си затвори очите за нарушението му. Срещу младежа е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Опитът за корупционна сделка с органите на реда станал в понеделник към 15,00 ч. на пътя Лом – Козлодуй  в района на разклона за село Игнатово. Служители на МВР участъка в град Вълчедръм спрели за проверка "Форд  Ка", управляван от 17-годишния Страхил  И. от село Долни Цибър.

Полицаите веднага установили, че шофьорът е непълнолетен и няма свидетелство за управление на МПС. Тийнейджърът не се стреснал, а извадил и подал банкнота от 50 лева на младши полицейския инспектор Захари В., за да не го наказват. Полицаите обаче отказали парите, съставили на нарушителя 3 акта по Закона за движението по пътищата и иззели регистрационните табели на автомобила.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, полицията продължава работа по случая, казаха от Районното управление в Лом.

Коментари

Задължително поле