Ученици дариха храна на приюта за изоставени кучета в Търговище

300 кг храна за питомците на приюта за изоставени кучета в Търговище дариха ученици, съобщиха от общинската администрация.

Средствата за закупуването на чувалите с гранули са събрани на благотворителен базар, организиран по проект. В него участват първите и втори класове от средното училище „Проф. Никола Маринов”. Дейностите се реализират съвместно с Фондация „Четири лапи“.

В общинския приют за бездомни кучета в момента има над 100 животни, прибрани от улиците на града и населените места. От началото на годината граждани са осиновили и извели от него 12 кучета.

Всеки, който желае да се сдобие с домашен любимец, може да отиде на място в приюта. Кучета, които се осиновяват, са освободени от заплащането на годишна такса и са кастрирани. Задължително е да бъда регистрирани в местната администрация, въпреки че за тях не се плащат такси.

Приютът е отворен за гражданите, които искат да го посещават, за да си изберат любимец или да се грижат за настанените там животни всеки делничен ден по 2 часа, припомнят още от общината в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България