Ученици осъдиха Хитър Петър за открадната патица

Ученици осъдиха Хитър Петър в симулативен процес в Деня на отворените врати в Районен съд - Добрич. Героят от приказките беше подсъдим в наказателно дело за кражба на патица от къщата на семейство, което го приютило за една нощ в дома си.

В ролята на съдии влязоха ученици от V до VII клас в СУ "Любен Каравелов" в Добрич и дадоха на Хитър Петър условна присъда от 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

От доказателствата по делото стана ясно, че подсъдимият е задигнал варена патица от тенджерата, която стопанката сготвила предния ден, но след пристигането на госта скрила, а вечерта сервирала хляб, лук и сланина. Тя оставила патицата да я изядат двамата с мъжа си, след като отпратят Хитър Петър. Той обаче усетил миризмата на мръвката, излапал половината от нея, а другата свил в торбата си за из път.

Ученическият съдебен състав реши, че подсъдимият трябва да плати и обезщетение от 40лв. на пострадалата стопанка, на колкото е била оценена патицата, както и 100 лв. обезщетение за претърпяното от жената безпокойство, когато открила кражбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право