Свлачище от скална маса блокира пътя Кричим-Девин

Борис Джонсън е получил кислород, но не е бил интубиран

15-годишна опита да се самоубие, лекари спасиха живота й

Пожар избухна в апартамент в Русе

Ню Йорк може да използва паркове си за погребения на жертвите на COVID-19 като крайна мярка

Полицейска акция се провежда в махала в Благоевград

Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Ученици от Еленско участваха в национално състезание „Уроците на гората“

Петокласници от Основно училище „Христо Ботев“ в еленското село Беброво се класираха за областния кръг на националното състезание „Уроците на гората“. То се организира от Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по горите. В състезанието участват ученици от петите класове на среднообразователните училища, които се надпреварват на регионално, областно и национално ниво.

Първият кръг от надпреварата се провежда в училищата под формата на тест, общ за цялата страна, който след решаване от учениците се оценява от експерти лесовъди. От петте училища в общината само школото в Беброво пожела да участва в националното състезание и децата се представиха отлично на първия кръг. Победителите ще участват в надпреварата на областно ниво. Финалният кръг е по време на откриването на Седмицата на гората – 6 април, което ще бъде на територията на област Кърджали. Предвидени са състезателни, интерактивни игри, в които децата ще могат да покажат какво са научили на практика.

„Нашите ученици се подготвиха по предварително предоставен образователен материал, свързан с горите и биологичното разнообразие и съобразен с изучавания учебен материал. Използвахме възможността, която дава регламента на състезанието учениците да получат допълнителна подготовка от лесовъди – горски педагози“, сподели класният ръководител на учениците Миглена Кардашева.

На поканата на училището се отзовали инженери от Държавното горско стопанство в Елена и от Регионална дирекция по горите Велико Търновов. На място те провели обучението на учениците. С много нагледни средства, с природни материали, с интересни и занимателни игри подготвили децата за теста. За областния кръг са се класирали Десислав Атанасов, Живко Живков, Ивана Петрова и Илияз Османов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.