Училищни директори на Пролетна академия в Поморие: Да се възстанови присъственото обучение от 1- ви юни

Национална среща на училищните директори започна в Поморие.  Форумът е Пролетна академия на  директорите и зам. директорите, които членуват в Съюза на работодателите в системата на образованието /СРСНПБ/, с председател Диян Стаматов. Срещата е юбилейна, по повод 30 годишнината от създаването на Съюза в сферата на образованието.  

Директорите настояват от 1- ви юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици и призовават да не се правят промени при матурите и външното оценяване.  

„Да започнем нормално началото на юни всички присъствено, ако това разрешават условията и отново да започнем нормално присъствено в началото на учебната година. И много важно- ва настоящата ситуация да не се правят никакви резки движения и промени от управляващите ни по отношение на образователната система“, каза Диян Стаматов и обясни пред „Труд“: „Ние в момента учим с четири випуска по малко от максималния брой а на 1- ви юни ще сме приключили с 1,2, 3 и 12- ти клас,  и е добре да имаме същия брой ученици. Реално няма да има промяна в броя ученици в самата сграда“

Гости на откриването в сряда, са били началникът на РУО в Бургас Виолета Илиева и зам. Кметът по образование в Община Бургас Йорданка Ананиева.  Присъстващите училищни директори са били запознати с предизвикателствата и постиженията на образованието в Бургаска област, във време на пандемия.  Шефката на РУО Виолета Илиева е споделила, че през последните 20 години няма закрито училище или детска градина.  Вместо това всяка година се открива училище. В момента се строи корпус на  ПГ по системно програмиране и иновации, а също и нова детска градина- в кв. „Долно Езерово“. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони