Учител на лауреати по история получи наградата „Софроний Врачански”

Преподавателката по история Таня Еленска получи специалната награда – плакет „Софроний Врачански” и грамота за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието в Сливенска област. Отличието е учредено от Регионалното управление на образованието и се присъжда в навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители.

Таня Еленска преподава в елитната Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов”. По съвпадение на обстоятелствата, тя е била назначена на работа на 1 ноември преди трийсет години.

Еленска е сред най-добрите учители-историци в страната. Нейни ученици ежегодно се представят отлично и много добре на национални олимпиади, заради което голяма част от тях са били приемани без кандидат-студентски изпит във висши учебни заведения. На последната национална олимпиада по история двама нейни ученика станаха лауреати. По тази причина природо-математическа гимназия в града ще е домакин на следващата олимпиада.

Преподавателката вероятно е подготвила повечето от бъдещите юристи от Сливен, някои вече са преподаватели в юридическия факултет на Софийския университет, други имат успешна практика.

За Деня на народните будители Регионалното управление на образованието връчва награди в още няколко категории: на изявени учители, преподавателски екипи, на млади педагози, на активни и след пенсионирането си учители. Наградата „Директор на годината” получиха директорката на средното училище към женския затвор Марияна Райчева и на детска градина „Божур” Мира Султанова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони