Фандъкова: Ако има нужда, ще затваряме улици за почистване

Тежка е ситуацията, но навсякъде градският транспорт се движи. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ във връзка с усложнената зимна обстановка в столицата.

"Затруднено е движението и на автомобили, и на пешеходци. Моля, всички граждани да почистят пред домовете и офисите си. Имаме усложнена зимна обстановка", призова Фандъкова.

"Почистването ще продължи целия ден, но, ако някой има възможност и няма необходимост да излезе с личния си автомобил, да го направи, а тези, които щя излязат с автомобил, нека да са подготвени. Пътищата за Витоша, Алеко и Златните мостове ще останат затворени. Обстановката във Витоша е намалена. По данни на спасителната служба температурата е -12 градуса, силен вятър и опасност от лавини. Най-добре да не позволяваме гражданите да се качват в планината", обясни кметът на Столична община.

"Ако има нужда във връзка с почистване, ще затваряме булеварди и улици, за да бъдат почистени. През нощта основни квартални улици бяха почистени, но след това пътищата отново", каза още Фандъкова.

Коментари

Задължително поле