Фандъкова: Акцентът следващите години ще бъде насочване на повече средства към кварталите

Йорданка Фандъкова

Акцентът на общината през следващите години ще бъде насочване на повече средства към кварталите. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред медии.

„През последните 2-3 години вече успяхме да насочим повече средства към кварталите. И за следващите години това ще бъде акцентът – близо до хората, там където хората живеят – детски, спортни площадки, паркинги. Има идея за два паркинга на общински терени. Аз съм обявила за всички районни кметове да намерят подходящи терени и да започне публично-частно партньорство за изграждане на паркинги в районите, защото това е един от най-тежките проблеми в момента в кварталите на София“, каза кметът.

По отношение на Западен парк Йорданка Фандъкова обясни, че е имало проблеми с проекта, забавили са се проектантите и, че очаква до десетина дни да се възстановят дейностите. „Благодаря за разбирането на хората. Те виждат, че правим всичко възможно, но доста често нещата зависят от проектанти, от надзорници и т.н. Затова съм възложила на главния архитект да инициираме и промени в закона, които да дадат повече отговорности на проектантите", коментира тя.

Коментари

Задължително поле