Фандъкова внесе в НС предложение горенето на гуми да стане престъпление

Снимка: Архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е внесла в Народното събрание предложение за инкриминиране на нерегламентираното горене на отпадъци, съобщи самата тя днес на заседание на Столичния общински съвет.

По думите й, активно се провеждат проверки за горене на отпадъци, но само административните санкции, не са достатъчни. Затова тя е разговаряла с председателя на Правна комисия в НС.

“От началото на годината наши екипи – Столичен инспекторат, дирекция „Аварийна помощ и превенция“, Общинска полиция и СДВР – извършват проверки. Проверени са над 1700 пункта за вторични отпадъци, за смяна на гуми, автосервизи и строителни обекти. Правят се постоянни проверки в кварталите и махалите. Най-много проверки се извършват в районите “Подуяне”, “Красна поляна”, “Овча купел”, “Възраждане“, “Сердика” и “Кремиковци”. За последните седмици са съставени над 50 акта”, съобщи столичният кмет.

Тя обяви още, че до дни ще има специалния сайт за въздуха, съдържащ всички данни, мерки на общината в тази насока. Готово е и мобилното приложение, от което софиянци да могат да получават информация лесно и през мобилните си телефони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България