Фандъкова за ремонта на улица "Граф Игнатиев": Няма да бъде платен нито лев за некачествена работа

Кадър от БТВ/Архив

Няма да бъде платен нито лев за некачествена работа. Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира пред БТВ поредните сигнали за лошо изпълнение на ремонта на централната софийска улица "Граф Игнатиев".

1 милион и 200 хиляди лева са предвидените санкции за качество за изпълнителя на ремонта, а 240 хиляди лева на ден е глобата, ако се забави.

Фандъкова посочи, че това са сериозни средства, които респектират изпълнителите. Често решения на проектантите и забавят, и компрометират проекта, поясни тя за проточилия се спорен ремонт на столичния бул. "Граф Игнатиев".

"Има разследване на прокуратурата, убедена съм, че ще си свършат работата. Няма да допусна да се плати за нещо, което не е свършено или е некачествено", увери Фандъкова.

До края на годината ще са готови 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до Владимир Вазов, а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година. „Днес пробивната машина излиза при Малък градски театър, което значи, че сме почти на финала”, каза Фандъкова.

Според нея трасето на третата линия е била много тежка. Строим изключително бързо. За мен е било изключително важно метрото да се строи, дори и когато не е имало пари, каза още Фандъкова. Проектирани са и следващи отсечки. Тази година ще се правят ремонти и на 16 знакови улици и булеварди, каза кметицата.

Отделихме 10 млн. лв за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени, допълни Фандъкова.

Коментари

Задължително поле