Фандъкова: Надявам се думата на 2017 година да бъде „разум“

Йорданка Фандъкова

„Всички политически събития в света минават под знака на желанието за промяна - изборите в САЩ, Брекзит и изборите у нас за президент. Причината за това е несигурността в глобален мащаб и насилието. Тези два проблема чакат отговор от политиците. Хората очакват сериозни лидери, които да вдъхват сигурност. Политиците трябва да дават решения, работа.“ Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред „Дарик“.

На въпроса трябва ли София да се затвори за бежанци, тя отговори, че не може и не трябва. Но е важно да се осигури сигурността на гражданите и за това тя е настоявала за засилено полицейско присъствие и в центъра на София и в „Овча купел“.

Фандъкова поясни, че съвместно с директора на Центъра за бежанци в „Овча купел“ са успели да изведат всички свободни младежи от там и да оставят само семейства с деца.

Тя се обяви против спекулациите с темата за бежанците. „Това е спекулация със страховете на хората. Много политици печелят дивиденти от тази тема.“

Фандъкова изрази благодарност към правителството на ГЕРБ и на регионалния министър за възможността да се завършат всички инфраструктурни проекти в столицата, подобряващи транспорта - западната и северна дъга на околовръстния път, бул. „Черни връх“ и третата дъга на метрото.

Тя оценява търпението на гражданите, които са потърпевши от затрудненията, които тези ремонти са предизвикали в транспорта.

В момента времето е неспокойно. Хората очакват бързи решения и конкретни резултати. В нашата работа решенията не могат да бъдат бързи. Много е важна комуникацията с хората.

На въпрос какво е отношението й към съставяне на ново правителство в рамките на този кабинет тя изрази своята скептичност, но подчерта, че трябва да се водят разговори и ако РБ състави такова правителство, то да бъде подкрепяно от ГЕРБ.

На въпроса ще затрудняват ли политическите трусове работата й, тя отговори, че се надява на повече разум.

 

“"Всички имаме нужда от разум и отговорност. И нека това бъде думата на 2017 - рьзум“

 

Коментари

Задължително поле