Пет автомобила и автобус се удариха по пътя Бургас-Созопол, двама души са пострадали

Папа Франциск смени дългогодишния главен редактор на вестника на Светия престол

Електронната идентификация за българските лични документи се отлага за 2020 г., решиха депутатите

Президентът Радев наложи вето на промени в НПК

Ценко Чоков: Охранители на зам.-главния прокурор Иван Гешев ме снимаха в заведението

Тръмп: Не строим бетонна стена по границата с Мексико, а художествено оформена конструкция

Бивш затворник отива на съд за отвличане

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обявени за издирване в сайта на Интерпол

Почина американската актриса Пени Маршъл

Жената на Ценко Чоков: Съпругът ми е влязъл в заведението, за да си купи храна за вкъщи

Медицинският факултет не бива да бъде разрушаван с лека ръка, заяви Даниел Вълчев

САЩ продават на Турция зенитноракетни комплекси „Пейтриът“ за 3,5 млрд. долара

Дипломатическите комуникации на ЕС са били прихванати от хакери

Анатомия на една икономическа криза В САЩ почти всички значими рецесии в последно време са предхождани от обърнати лихвени криви

Кой и защо ще остане последен, когато някой ден ЕС се разпадне?

Фандъкова: Около 30 детски площадки са предвидени за тази година в парковете

Фотограф: Гео Калев Снимка: Столична община

„Около 30 детски площадки са предвидени за тази година в паркове и междублокови пространства на територията на София.“ Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта и възстановяването на Борисовата градина, с който се изгражда и нова детска площадка. На проверката присъства и заместник-кметът на София Мария Бояджийска.

В момента се реализира четвърти етап от цялостното обновяване на парка. То започна през 2012 г. с изграждане на осветление и видеонаблюдение, след като Столичната община получи за управление от държавата парка. След това бе обновен входа откъм езерото „Ариана“.

Сега се ремонтира цялостно площадката с обичаната от поколения софиянци, фигура на слончето, която също се обновява и укрепва. На площадката се оформя цветарник, нова ударопоглъщаща настилка с съоръжения за игра на деца.

Изпълнява се възстановяване на поливната система и се подменят настилките на алейната мрежа. Всичко по ремонта е съгласувано с Института за паметници на културата. Очаква се към средата на октомври месец ремонтът на Борисовата градина да приключи.

Вече е възстановена и обществената тоалетна.

„Заедно с ремонти на паркове в момента се изпълняват проекти за детски площадки в различни райони какъвто е в ЖК „Овча купел 2“, където се извършва цялостна реконструкция на междублокови пространства. Тази година започнахме с два такива в района „Овча купел“. Това означава не само детска площадка, а и алеи и пейки. Ще продължим с тези усилия“, каза Фандъкова.

Освен в Борисовата градина детски площадки се предвиждат в парка в Бухово, парк „Света Троица“, парк „Кестените“ в Банкя, като се предвижда и детска площадка в парк „Въртопо“.

В Южен парк – втора част се очаква скоро да започне и изграждането на осветлението. Започва и процедура по избор на изпълнител за първия етап от изграждането на осветлението на Западен парк.

„Поетапно ще залагаме и цялостно възстановяване на парка“, каза също кметът на София.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.