Фандъкова: Предстоят ми още няколко разговора и ще обявя дали се кандидатирам за кмет

Снимка: Архив

Следващата седмица предстои да дадем информация относно кандидатурата ми за местните избори. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова след проверка на изграждането на разширение на парк „Възраждане“. „Предстоят ми още няколко дни разговори и след това ще обявя своето решение“, добави още столичният кмет.

„Очаквам до 5 ноември да приключат строителните дейности по разширението на парк „Възраждане“. Виждате истинска промяна: промяна на района, промяна на София. Заедно с първия етап и игрището на спортна София това са сто декара нов парк за града“, добави още Фандъкова, цитиран от Фокус.

Тя припомни предишното лошо състояние на парковата инфраструктура. „Водихме дълга битка за собствеността, имаше много проблеми. „Софийски имоти“ - в миналото скандално известно дружество, което успяхме да заздравим и не само да започнат да работят нормално, а и да инвестират“, обясни кметът.

Фандъкова допълни, че над 5 милиона са средствата от Регионалния фонд, от ОП „Региони в растеж“ заемни средства. „И първият етап беше така: плащат си в срок. Най-важното е това, което предстои – 25 декара ново парково пространство“, коментира още столичният кмет. От думите й стана ясно, че наесен в парка ще бъдат засадени около 600 дървета и в същото време ще се появи и първият аквапарк и закрит басейн с минерална вода, където спортистите ни да могат да практикуват тренировките си. Н

а въпрос дали има забележки към извършените ремонтни дейности Фандъкова отговори, че такива винаги ще има, но процесът се контролира отблизо: „Вече ме информираха, че нещата вървят в срок“.

Коментари

Задължително поле