Фандъкова: Приоритетните сфери в София са екология, инфраструктура, образование и обществен транспорт

„За мен като кмет на столицата приоритетните сфери, в които работим, са екологията, чистотата на въздуха, инфраструктурата, образованието и обществения транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). Предложихме три законодателни промени, едната от които вече беше приета от Народното събрание – за качеството на въглищата. Остават още две предложения – едното е свързано с проблема с емисиите от автомобилите. Това е предложението за въвеждането на стикери, които да ни позволят да затваряме определени участъци, когато има превишение на фините прахови частици. И третото е предложението за криминализиране на горенето на битови отпадъци“, каза още тя.

„За мен е удоволствие за пореден път да приветствам кметовете на българските общини в София. Всички ние сме представители на гражданите на различните общини – мащабите са различни, но предизвикателствата са сходни и решенията са доста общи. Затова благодаря на колегите, които работят в УС на НСОРБ за това, че са решили да ни представляват, поздравявам ги за активната работа през годината“, заяви Фандъкова.

Надявам се, че местните избори няма да накарат общинските кметове да променят начина си на работа, каза още столичният кмет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика