Финалът на златните момичета в Рио започва в 17 ч., надяват се да са безгрешни

художествена гимнастика

Гимнастичките от ансамбъла на България заявиха, че се надяват на финала в многобоя да не допуснат грешки и да представят достойно страната на олимпийските игри в Рио де Жанейро, предаде БНТ.

Българският ансамбъл се класира за финала на многобоя, след като завърши на седмо място в квалификациите със сбор от 34.182 точки. Грациите получиха оценки от 17.566 точки на пет ленти и 16.616 точки на два обръча и три чифта бухалки.

Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова имаха леки неточности на лентите, а на второто съчетаниe два пъти изпуснаха бухалки.

"Силно се надявам тези грешки да не се повторят и да се представим максимално достойно", каза Ренета Камберова.

"Чувствахме се спокойно, дано да не грешим", добави Цветелина Найденова.

"Това е състезание, на всяко състезание може да се допусне грешка. Надявам се да се поправим и да се представим достойно", каза капитанът Михаела Маевска.

"Всичко започва отначало, дано да не допускаме грешки", допълни Любомира Казанова.

"Всеки един от отборите може да вземе медал", счита Християна Тодорова.

Финалът започва в 17:00 часа.

В индивидуалната дисциплина в многобоя Невяна Владинова завърши на седмо място. 22-годишната българка събра сбор от 70.733 точки в дебюта си на форум под петте преплетени кръга.

Възпитаничката на Бранимира Маркова започна със силно изпълнение на обръч, за което получи оценка от 17.883. Последва изпълнението на топка, където плевенчанката допусна лека грешка и заслужи 17.750. Владинова изигра великолепно своите бухалки, за които получи и единствената си 18-ка в днешното състезание - 18.050. При последното си излизане на олимпийския килим на лента Владинова допусна някои неточности и след 17.050 се смъкна от пета на седма позиция.

В последния ден на олимпийски игри България ще има представител и в свободната борба. Борислав Новачков ще се опита да вземе медал в свободния стил в категория до 65 кг. Първата му схватка е от 14:30 часа.

 

Коментари

Задължително поле