Финансовият министър на САЩ се ожени за шотландка

Семейство Тръмп гости на сватбата

Американският министър на финансите Стивън Мнучин (54 г.) сключи брак с годеницата си - шотландката Луис Линтън (36 г.), в събота във Вашингтон, предаде АФП. На церемонията присъства президентът Доналд Тръмп с първата дама Мелания, както и вицето Майк Пенс със съпругата си Карън.

Финансовият министър е бивш банкер от “Голдман Сакс” и продуцент на хитови холивудски ленти, сред които “Лудият Макс” и “Батман срещу Супермен”.

Младоженката пък се изявява като актриса, въпреки че има дипломи по журналистика и право от колеж в САЩ. Луис Линтън участва в сериала от “От местопрестъплението: Ню Йорк”, след което Робърт Редфорд я харесва за филма си “Офицери и пешки”. Миналата година актрисата се оказа в центъра на скандал за книгата й, посветена на прекарана от нея година като доброволец в Замбия. Причината бяха неточности и тонът на “перфектния бял спасител”, както написа “Вашингтон пост”.

Двамата с Мнучин се запознават на сватба в Лос Анджелис през 2013 г. и скоро след това той се развежда с тогавашната си съпруга Хедър.

Коментари

Задължително поле