Фирми се местят в по-хубави офиси

Офертите за офиси на първокласни локации в централната част на София са за около 16 евро/кв.м.

Използват споделени пространства

16 евро/кв.м в центъра

Най-често договори за наем на офиси сключват в резултат на желанието на фирми да се преместят в по-висок клас офис сгради, казаха брокери на имоти. Друга тенденция на пазара е желанието на фирми да разположат дейността си на едно по-голямо място, вместо да имат няколко по-малки офиса на различни места в София.

Пазарът на бизнес имоти в София отчетливо се движи на две скорости, казват консултанти. Офисите във високия сегмент се представят значително по-добре като заетост и наемни нива спрямо останалите на пазара. Като цяло хибридният модел на работа трайно се налага и прекъсва връзката между ръст на бизнеса и наемането на нови площи, особено в сегмента на информационните технологии. Това води до нарастващо търсене на гъвкави офиси. Въпреки това немалко наематели се разрастват и това поддържа добро ниво на търсене на офис площи.

Офертите за офиси на първокласни локации в централната част на София са за около 16 евро/кв.м, докато наемите в офис сградите по големите булеварди достигат 15 евро/кв.м. Лекото покачване на наемите е се дължи основно на индексация на договорите и инфлацията. Наемите на офисите клас В също отбелязват леко повишение, достигайки 9-10 евро/кв.м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти