Фобиите на известните

В представите ни, известните и богатите са почти перфектни – красиви, умни, талантливи, успешни. Но се оказва, че много от любимите ни звезди от екрана всъщност имат невероятни фобии, някои са трудни за вярване, че съществуват, като например страх от закачалки за дрехи или от дъвки! 

Нека видим слабите места на някои известни личности, които не се срамуват да си признаят, че не са идеални.

1. Дейвид Бекъм – фобия от птици

Любимецът на милиони жени по света Дейвид Бекъм е красив, успял мъж с прекрасна съпруга и перфектен живот. Но знаете ли, че дори той има фобия – ята птици. Известният футболист е ужасен от възможно нападение на ята пернати птици, като гълъби например. Съпругата му Виктория Бъкъм споделя, че Дейвид има и друга фобия – безпорядък. Всички дрехи трябва да са наредени по цвят, а кутиите с храна и напитки в хладилника трябва да са наредени правилно и по големина.

2. Кайли Миноуг – не понася закачалки за дрехи

Кайли Миноуг има вид на нормален, стабилен човек. Феновете на певицата обаче може да се изненадат, че тя има необичаен страх - от закачалки! Особено много я дразнел шумът, който издавали, когато се местели. Този страх се засилвал особено много по време на турнетата и, където се предполага, че сменя много тоалети, които са закачени на закачалки.

3. Опра Уинфри – страх от дъвки

Да, точно така - медийната магнат Опра Уинфри е абсолютно ужасена от дъвките! Очевидно това е истински страх, известен като „хиклефобия“ и Уинфри се ужасява от дъвките. Тя дори забранила на екипа и да дъвче, особено като са около нея. Тя споделя дори, че ако има възможност би забранила на целия свят да дъвче.

4. Памела Андерсън – фобия от огледала 

Имайки предвид факта, че е направила кариера от начина, по който изглежда, фобията на Памела Андерсън е изключително странна! Очевидно актрисата и модел се ужасява от огледала и не може да търпи да ги гледа. Този страх се нарича „спектрофобия“ и се оказва много срещан. 

5. Алфред Хичкок – страх от яйца

Легендарния режисьор Алфред Хичкок е имал завиден апетит, но едно нещо го карало да изтръпва от ужас. Яйцата. Според него те изглеждат отвратително и споделя в интервю: „Страхувам се от яйца. Това бяло кръгло нещо без никакви дупки...виждали ли сте нещо по-отвратително от яйчен жълтък, който се счупва и разлива жълтата си течност? 

6. Киану Рийвс – страх от...тъмното

Това е доста често срещан страх, но актьорът от Матрицата се страхувал от тъмното по „философски начин“, каквото и да означава това.

7. Меган Фокс – фобия от суха хартия

Една от най-красивите жени в света Меган Фокс се страхува от може би най-странното нещо. Тя не може да понася суха хартия от всякакъв вид, включително сценарии и други материали. Това означава, че всичко, изпратено до нея за филм, първо трябва да бъде ламинирано, за да не се налага да го докосва! Тя споделя, че държи чаша вода до леглото си, когато чете, за да не се налага да докосва сухите страници.

8. Уди Алън – панофобия – страх от всичко

Ветеранът актьор и сценарист е известен с огромния си принос в света на киното. Това, което мнозина не знаят за него, е, че той страда от Панофобия - страх от почти всичко. От страх от височини, затворени места и насекоми, до ужас от ярки цветове, асансьори и слънце. Алън изпитва неспецифичен страх от всичко, което може да е източник на зло. Освен това изтичането на душа му трябва да е в ъгъл, а бананът му за закуска трябва да бъде нарязан на 7 парчета. Заради странностите си, той е прекарал 40 години, подлагайки се на психоанализа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл