Фондацията зад гей билбордовете пред "Труд": Това е информационна кампания

Планират да поставят пана на видни места в София и в Пловдив

В четири града ще бъдат, включително в София и в Пловдив. Това е информационна кампания. Има за цел да повиши чувствителността на обществото съм равнопоставеността на еднополови двойки и хората, които са с хомосексуална ориентация. Не знам къде ще има свободни позиции, но местата трябва да са видими, за да стигне посланието до повече хора.

Това каза пред "Труд" Моника Писанкънева, мениджър Развитие на филантропията във фондация "Работилница за граждански инициативи", за билбордовете с гей посланието "Няма страшно. Това е просто любов", които скандализираха граждани във Варна и в Бургас.

Фондацията е координатор на проекта "Заедно за правата на ЛБТИ в България", финансиран с 200 хил. евро по програмата „Права, равенство и гражданство“ на Европейската комисия.

Въпреки че не са описани в проекта, билбордовете са поставени като част от него. Основната част от проекта са семинари за правата на ЛГБТИ за учители, политици и бизнесмени.

Посланието е за нуждата от равни права, а парламентът като законодателен орган се грижи законодателството да отговаря на актуалните обществени отношения, обясни Писанкънева защо снимката на един от билбордовете е пред Народното събрание. Изборът на знакови сгради за фон е на друг партньор в проекта - GLAS Foundation (фондация Глас-България).

Очаквайте подробности!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България