Фондация "Заедно в час" набира нови учители

Фондация "Заедно в час" започна да набира нови учители за 11 региона в страната. Кандидатстването е до 20 ноември, като одобрените ще започнат работа от септември следващата година. Не е нужно те да имат преподавателска правоспособност, но трябва да притежават минимум бакалавърска степен, съобщи БНТ.

Кой и как може да стане учител на "Заедно в час"? Въпреки, че повечето им учители са млади няма възрастово ограничение. Търсят се мотивирани хора, които вярват, че всяко дете независимо от етноса и социума може да постига резултати. Трябва да са поне бакалаври, а тези, които нямат учителска правоспособност я получават допълнително.

"Подборът е доста сериозен, за да можем да намерим наистина тези хора, които въплъщават уменията, нагласите и ценностите, които търсим. Миналата година от близо 1900 кандидати 65 станаха част от програмата", обясни Петър Пройков, координатор "Привличане на участници в "Заедно в час".

За седем години 300 учители са минали през "Заедно в час". Освен заплата от училищата, те получават и допълнителни 400 лева на месец. Срокът е две години, а данните на Фондацията показват, че 40% от учителите им остават в професията и след това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование