На 30 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 30.01.2020

Първи случай на коронавирус във Финландия

Пожар в сградата, в която живее българският консул в Лос Анджелис (СНИМКИ И ВИДЕО)

Рекордно недоволство от демокрацията по света

Голям пожар в Бургас: Горяха трафопост и депо за скрап

НСО: Наш служител не е участвал в спор между шофьори в столицата Автомобилът, управляван от участник в инцидента, е предоставен с договор за временно ползване на НС

Изобилие от кино на Берлинале за 70-и път Филмовият фестивал празнува юбилей

Катастрофа със загинал велосипедист затвори Хаинбоаз Леките автомобили се пренасочват през Шипка, а товарните изчакват

Лъжат с мазило за болки в ставите Купуват снимки за 15 долара от интернет и мамят, че български доктор препоръчва лекарството

Таксиметров шофьор изгони от колата си пътник, пристигащ от Ухан (ВИДЕО)

Германско селце става център на ЕС

Емил Караниколов: Протестът срещу Наредба Н-18 се политизира

Курсът лев-евро гарантиран от парламента Само с ратификация на НС ще може да се променя стойността на валутата

Докога пенсионер с ТЕЛК може да ползва данъчно облекчение

Фондация „Заедно в час“ набира нови учители

Фондация „Заедно в час“ започна да набира нови учители за 11 региона в страната. Кандидатстването е до 20 ноември, като одобрените ще започнат работа от септември следващата година. Не е нужно те да имат преподавателска правоспособност, но трябва да притежават минимум бакалавърска степен, съобщи БНТ.

Кой и как може да стане учител на „Заедно в час“? Въпреки, че повечето им учители са млади няма възрастово ограничение. Търсят се мотивирани хора, които вярват, че всяко дете независимо от етноса и социума може да постига резултати. Трябва да са поне бакалаври, а тези, които нямат учителска правоспособност я получават допълнително.

„Подборът е доста сериозен, за да можем да намерим наистина тези хора, които въплъщават уменията, нагласите и ценностите, които търсим. Миналата година от близо 1900 кандидати 65 станаха част от програмата“, обясни Петър Пройков, координатор „Привличане на участници в „Заедно в час“.

За седем години 300 учители са минали през „Заедно в час“. Освен заплата от училищата, те получават и допълнителни 400 лева на месец. Срокът е две години, а данните на Фондацията показват, че 40% от учителите им остават в професията и след това.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.