Фотосалон събра легенди на спорта

Легенди на родния спорт събра петото издание на международния фотосалон „Старт Фото София“ в Националната художествена академия, което е до 7 февруари. В галерия „Академия“ са изложени повече от 100 снимки, подбрани от над 1800 предложения. В конкурса са участвали 176 автори от 30 държави.

Събитието е единствено по рода си у нас с раздел „Спорт“, в който активно се включват доказаните майстори на обектива Бончук и Костадин Андонови. Чрез своите фотоси баща и син показват, че изкуството и спортът вървят ръка за ръка.

На откриването присъства и двукратният олимпийски шампион по класическа борба Боян Радев, един от най-големите колекционери у нас.

А сред гостите бе цветът на българския спорт – Таня Богомилова, Петкана Макавеева, Ваня Дерменджиева, Надка Голчева, Димитър Златанов, Александър Томов, Борислав Кьосев, Армен Назарян и неговият син Едмонд Назарян. Събитието уважиха също доайенът на спортните ръководители у нас – Цено Ценов, шеф на европейската централа по борба, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и ректорът на НСА проф. Николай Изов. Всички те наградиха победителите в отделните категории.

„Поздравявам Бончук и Костадин Андонови за усилията, които полагат не само в спортната фотография, но и за това всеки един от нас да може да се докосне до това изкуство“, заяви зам.-министърът Стоян Андонов.

Събитието се организира под патронажа на Столична община и в партньорство с БОК, Международната федерация

за фотографско изкуство, Национално сдружение фотографска академия България „Янка Кюркчиева“, Международна федерация по борба и Европейски съюз по борба.

А церемонията завърши с дегустация на изтънчени напитки, сред които блестеше арменският коняк „Назарян“, носещ името на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян.

Коментари

Задължително поле