Фрау Меркел, не посягайте на зимните курорти

Берлин ще търси решение на ниво Европейски съюз за затваряне на зимните курорти през следващите месеци с оглед ситуацията с коронавируса. Това обяви канцлерът на ФРГ Ангела Меркел, предадоха световните агенции.

Ски сезонът наближава. Ще се опитаме да се договорим в Европа относно възможността за затваряне на всички ски курорти. За съжаление, когато чуете изявленията на австрийската страна, разбирате, че това просто не може да бъде постигнато, но ние ще опитаме отново, добави Меркел.

 Е, това точно не го очаквахме от фрау Меркел. Не стига, че псевдозелени „защитници” на природата продължават да слагат прът в развитието на българския зимен туризъм, а сега се появява нов фактор - и то на много високо ниво - който се опитва да пречи на малкото останало, което работи и носи приходи не само в България, но и в цяла Европа.

В момента Германия председателства Съвета на ЕС. Но това не означава, че трябва да се съгласяваме с всичко, което казват големите началници в Евросъюза. Може би е време да опитаме да изградим единен фронт срещу подобни идеи. Със сигурност Австрия ще ни подкрепи, а защо не и страни като Франция, Италия, Словения, Румъния, Чехия... Да не би Банско да е по-лош зимен курорт от Гармиш-Партенкирхен!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари