Френските власти повдигнаха обвинения на мъж, признал за над 40 изнасилвания

Френските власти повдигнаха обвинения на мъж, който призна изнасилване и сексуални посегателства над „около 40-ина“ жени в серия от атаки от 90-те години на XX век, съобщи АФП.

Французинът на 57 години, който е женен и има деца, бе задържан в понеделник, след като полицията свърза номерата на колата му с изнасилване на жена от другата страна на границата в Белгия миналата седмица.

ДНК анализ след това доказал още няколко негови жертви на изнасилвания.

Мъжът, който е от северния френски град Пон сюр Самбр до границата с Белгия, признал на разпитите, че извършвал сексуални атаки на жени от десетилетия.

„Той смята, че жертвите му са около 40-ина“, заяви пред журналисти Жан-Филип Вичентини - прокурорът на Валансиен, департамент Нор.

Французинът бил арестуван във връзка с разследване от 1996 г. заради атаки срещу 19 жени и непълнолетни момичета, каза прокурорът. Той посочи, че мъжът използвал един и същ похват - атакувал жените откъм гърба им в ранните сутрешни часове.

При нападенията носел ръкавици и маскирал лицето си - изцяло или частично, например с шапка, обясни Вичентини. Той казал на разпитите, че действал под импулс, който не можел да контролира.

Според местен вестник нападателят, който бил задържан в колата му в неговия роден град, работел като портиер.

Смята се, че арестуваният мъж е един от най-масовите серийни изнасилвачи във Франция от десетилетия. През 2015 г. бе задържан 40-годишен французин, който бе обвинен по 33 точки за изнасилвания, опити за изнасилвания и сексуални посегателства за периода 1995-2000 г.

Коментари

Задължително поле