Френският посланик гостува в Монтана

frenski_poslanik_montana20181030cПосланикът на Франция Ерик Льобедел посети Монтана и се срещна с областният управител Росен Белчев и кмета на общината Златко Живков. Визитата е едно от събитията, организирани във връзка с комуникационната стратегия на българското европредседателство.

На срещата в община Монтана освен домакините присъстваха народният представител Ирена Димова - член на групата за приятелство България – Франция в парламента, председателят на общинския съвет Иво Иванов, заместник областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков. Френският дипломат бе запознат с исторически, културни, социални и икономически особености на региона и общината. А той прикани кмета Живков да кандидатства с добрите практики на общината в управление на водите, енергийната ефективност на сградите и устойчивото управление на битовите отпадъци в конкурса „Екообщина”, който френското посолство организира от три години.

Посланик Ерик Льобедел съпругата му Брижит Вала-Льобедел присъстваха на музикално поетична вечер в младежкия дом в Монтана. В рецитала „Любов – пламък бял…”, композиторът Росалин Наков и актьорите Симеон Владов и Боряна Йорданова представиха популярни стихове от българската и френската любовна лирика, музикални теми и песни от филми и мюзикъли. Дипломатът посети и Клисурския манастир и се срещна и разговаря с ученици от областния град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България