Френски опит: Разширените вени са по наследство

Посещавайте флеболог поне веднъж годишно, като французойките.

Седенето с кръстосани крака не води до заболяването

Разширените вени на краката са проблем за много жени от всички възрасти. Оказва се, че френските жени са много по-наясно как да полагат грижа за краката си и да правят профилактика на това неприятно заболяване.

Французойките посещават флеболог поне веднъж годишно, независимо дали имат, или не разширени вени. Това е неразделна част от тяхната грижа за красота и профилактика в същото време, твърди флебологът д-р Харун Гайрай. Ултразвукът на кръвоносните съдове на краката, извършен от флеболог, позволява да се види на ранен етап кои вени са изложени на риск в близко бъдеще.

Ако разширените вени се хванат в ранните етапи, можете да се отървете от тях без операция под обща анестезия. Флебологът ще извърши склеротерапия - серия от инжекции със специално лекарство, след което малките вени просто се разтварят в тялото.

Д-р Гайрай обръща специално внимание на жените, че разширените вени са наследствено заболяване. Ако майка ви или баща ви имат разширени венозни съдове на краката си, има голям шанс това да се предаде и на вас.

Седенето с кръстосани крака, противно на общоприетото схващане, не е вредно. Тази поза не оказва влияние върху развитието на разширени вени, сигурен е експертът.

Заседналият начин на живот е една от основните причини за развитието на разширени вени. Д-р Гайрай е убеден, че това е чисто западна болест. „Няма да намерите „венозни“ крака в бедните африкански страни - казва той, - но във високо развитите страни, където хората са заети с офис работа и не се движат много, разширените вени са често срещани.”
Единственият метод за контрол е превенцията. Разхождайте се повече. Ходенето е най-добрата форма на фитнес за предотвратяване на разширени вени.

Поддържайте здравословно тегло. Хората с наднормено тегло са много по-склонни да получат разширени вени.
Продължителното стоене допринася за появата на заболяването.

Лесен начин да избегнете разширени вени е да пиете достатъчно вода, за да предотвратите сгъстяването на кръвта.
Най-добрата ежедневна антиварикозна процедура е у дома след работен ден да полежите за известно време с повдигнати крака. Това възстановява правилния кръвен ток и облекчава отока.

Тъй като слънчевата радиация допринася за развитието на разширени вени, е необходимо кожата да се предпазва от ултравиолетовите лъчи. Приемайте витамин С. Той е естествен антиоксидант и защитник от слънчевите лъчи.

Маслото от пшеничен зародиш е приятел на всеки, който иска да спре развитието на разширени вени. Възстановява колагеновите влакна на вените. Маслото може да се нанася веднъж дневно върху засегнатите от разширени вени зони с поглаждащи движения.

Посетете флеболог. Според неговите препоръки можете да закупите специални антиварикозни чорапи или чорапогащи, масажни стелки, както и лекарства (мехлеми, кремове). 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве