Хавиер Клементе: Нико Уилямс е феномен

Представянето на Нико Уилямс и Ламин Ямал на Евро 2024 е една от причините испанският национален отбор вече да е на финала на турнира. Барселона, който има в състава си „играчa на турнира“, както международната преса вече описва шестнадесетгодишния Ламин, иска да привлече крилото на Атлетик Билбао, който на 21 години също има огромно влияние със страхотните си игри. Съществуването на достъпната клауза за напускане на Атлетик, която е около 60 милиона евро, прави трудно, но вероятно Барса да може да привлече Нико, както президентът Лапорта увери миналия понеделник.

Запитан за този сценарий в предаването Què t'hii jugues на SER Catalunya, бившият треньор на Атлетик и бивш треньор на испанския национален отбор Хавиер Клементе разкри, че доколкото той знае, Уилямс все пак ще изчака една година, за да напусне Сан Мамес. „Това, което можете да направите в Барселона, е да купите Нико следващата година, а не тази“, каза иронично 74-годишният треньор. Разбира се, Клементе призна, че в случай, че най-малкият от братята Уилямс реши да не отлага напускането си от Атлетик, той предпочита да премине в Барса.

След като видял представянето и разбирането на играта на Нико Уилямс по лявото крило и Ламин Ямал отдясно, Клементе призна, че комбинацията им е повече от обещаваща. "Нико е феномен и двамата правят красиви неща", каза той. По отношение на достойнствата на Нико, той подчерта неговата „впечатляваща скорост и добри удари“.
„Имаме две много добри крила в националния отбор и качеството на Испания е, че играта не минава през центъра, което направи Франция на полуфинала, поставяйки на изпитание Дембеле“, коментира той за френското крило, бивш играч на Барса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят